Ana Sayfa / Sağlık / Yağ yemezsek ne olur?

Yağ yemezsek ne olur?

Çiçek yağı yemezsek ne olur, vücut yağ almazsa nasıl tepki verir araştırılıyor. Bir kişi sıvı yağ tüketimini keserse vücudu nasıl tepki verir sorusu. Birçok vatandaş tarafından “Yağ yemeyi bıraktığınızda vücudunuzda ne olur?” sorusunun yanıtı araştırılıyor. Cevabı görenler ise gözlerine inanamadı. İşte detaylar...

Yağ yemeyi bırakırsak vücudumuzun buna tepkisi ne olur. Sağlık için sıvı yağ neden önemli. Yağ alımını kesmek vücut için zararlı mıdır sorusu. Yağ hemen hemen her gün tükettiğimiz bir besin. Peki, beslenmemizden yağı çıkardığımızda ne olur? İşte, merak edilen sorunun yanıtı…
YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLERİ KAÇIRMA RİSKİNİZ VAR

Yağ yemeyi bıraktığınızda, belirli vitaminleri emme yeteneğiniz etkilenebilir. A, D, E ve K vitaminlerinin düzgün bir şekilde emilebilmesi için yağa ihtiyaç vardır. Yağ olmaması zayıf emilime yol açabilir ve zamanla potansiyel eksikliklere yol açabilir. Örneğin, herhangi bir sos veya yağ olmadan çiğ havuç salatası yiyorsanız, vücudunuz beta-karoteni (A vitamini öncüsü) verimli bir şekilde çıkaramayabilir.
HORMON SEVİYELERİNİZ DÜŞEBİLİR

Yağlar, özellikle östrojen ve testosteron gibi hormon üretiminde büyük rol oynar. Uzun süreler boyunca tamamen yağsız veya aşırı düşük yağlı beslenmek hormonal dengesizliklere, kadınlarda düzensiz adet dönemlerine veya hatta erkeklerde düşük libidoya neden olabilir. Bu özellikle 35 yaş üstü kadınlar veya tiroid sorunları olanlar için çok önemlidir. Vücudunuzun hormonları dengede tutmak için iyi yağlara ihtiyacı vardır.
DAHA SIK AÇ HİSSEDERSİNİZ

Yağ doyurucudur. Sizi daha uzun süre tok tutar. Bu yüzden salatanıza bir kaşık fıstık ezmesi veya bir damla zeytinyağı eklemek onu daha doyurucu hale getirir. Yağsız, öğünleriniz sizi bir veya iki saat içinde tekrar aç bırakabilir. Kendinizi daha fazla atıştırırken veya kan şekerinizi yükseltebilecek yüksek karbonhidratlı, düşük yağlı seçeneklere yönelirken bulabilirsiniz.
CİLT VE SAÇ PARLAKLIĞI

Bu bir gecede gerçekleşen bir değişiklik değildir, ancak zamanla yeterli miktarda temel yağ asidi almamak cildinize ve saçınıza yansıyabilir. Şunları fark edebilirsiniz:

* Kuru, pullu cilt

* Kırılgan tırnaklar

* Saçlarda matlık veya artan saç dökülmesi

* Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri keten tohumu, hardal veya hatta balık yağı (vejetaryen değilseniz) gibi yağlarda bulunur. Bu nedenle yağdan uzak duruyorsanız, bunları başka kaynaklardan aldığınızdan emin olun.

İlginizi Çekebilir

Sırrı Süreyya Önder öldü mü?

Sırrı Süreyye Önder kalp krizi geçirdi durumu kritik her an ölebilir açıklaması. Sırrı Süreyya Önder …

Sınırsız Hosting