Ana Sayfa / Manşet / EYT yasası 2019 Meclis’e gelecek mi?

EYT yasası 2019 Meclis’e gelecek mi?

Son dakika EYT gelişmeleri, EYT teklifi ve Meclis’te EYT düzenlemesi için çalışmalar. AKP ve MHP’nin olşxturduğu Cumhur ittifakı EYT’yi yok saymaya devam ederken iktidarlarının da EYT tarafından yıkılacağını gören bazı milletvekilleri durumu Erdoğan’a iletti. AK Parti, İYİ Parti ve EYT-SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak’dan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklama geldi. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT hakkında hemen her geçen gün açıklamalar yapılıyor. TBMM’de ve Milletvekilleri tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamalarda müjdeli haberin ne zaman verileceği merak konusu olmuş durumda. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT kanun teklifi hakkında son dakika gelişmeleri neler? İşte son detaylar.

EYT son dakika gelişmeleri. Türkiye’de iktidar Suriyelilere gösterdiği önem kadar EYT’lilere göstermiyor hatta elinden gelse yok sayacak bu bir gerçek. AK Parti7nin EYT sorununu görmemesi bir dahaki olası bir genel seçimde iktidardan düşmelerine neden olacak ancak bunu birkaç aklı başında milletvekili örebiliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Hakkında yeni bir açıklama yapıldı. AK Parti, İYİ Parti ve EYT-SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak tarafından yapılan açıklamalar milyonlarca kişi tarafından sorgulanıyor.

Milyonlarca kişi EYT yasasının bir an önce çıkmasını talep ediyor ve bekledikleri emeklilik hayaline kavuşmak istiyorlar. EYT kapsamında son dakika haberleri merak ediliyor.

İYİ PARTİ’DEN EYT AÇIKLAMASI

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, TBMM Genel Kurulu’nda ‘yaptığı açıklamasında;

“Ey muktedirler; Taraftarların sesini dinleyin.  Mezuniyet törenlerinde pankart kaldıran gençlerin sesini dinleyin.

Esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun, EYT’lilerin sesini dinleyin.  Milletin sesini kesmeye çalışırsanız Büyük Türk milleti sizin biletinizi elbette kesecektir.” dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (EYT-SYDD) BAŞKANI GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK‘DAN EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak ise yaşanan mağduriyet hakkında yaptığı açıklamasında;

Grup ve platform olarak sürdürülen mücadelemizde bayrağı devreden ve hala destekleri ile yanımızda olan büyüklerimiz arkadaşlarımız, ağabey, ablalarımızla 2015 yılında kurucu başkan olarak EYTSYD Derneği yönetiminde göreve başladım.

Her, bir EYT’linin yaşadığı büyük mağduriyet için dernek çatısı altında, çok zor şartlarda mücadele ederek hep birlikte bugünlere geldik. Bugünlere gelmek ne demek?

Devletimizin bize sunmuş olduğu yasal çerçevede, valilik onayı ve emniyetimizin güvenlik destekleri ile toplantılar, mitinglerle sahadan, sosyal medyaya kadar etki alanını genişlettik ve büyüttük.

Toplumun her kesimi tarafından mağduriyetimizin bilinirliği her geçen gün daha da arttı. Özetle ses getirdik. Bunu hep beraber başardık. Ben yok biz var dedik!

Bu arada sanırım bir şey unutuldu, hatırlatmakta fayda gördüm. Ben de bir EYT’liyim!  Ben de bir hak gaspına uğrayan bir EYT’liyim! Bazı yerlerde söylendiği gibi 38 yaşında değil, 45 yaşındayım ve 10.000 prim gününü doldurmak üzereyim.

Ortada benim de içinde bulunduğum büyük bir hak gaspının yarattığı bir mağduriyet var.  Bu bizim hayatlarımızın içinde!  Hanemizde öylece bize bakıyor ve her an!

Yaşadığımız bu mağduriyet karşısında tepkisiz kalmamız, çözüm için mücadele etmememiz mümkün müdür? Bu insanın doğasına aykırı olur!

Birçoğumuz işsiziz, devlet gençsin diyor ama kamu kurumları ve özel şirketler yaşlısın diyerekiş vermiyor. Hanemizin bekasını sürdürmekte binbir güçlük içindeyiz, geçindiremiyoruz, bir kısmımız yıllarca yaptığı birikimi yiyor, birikimi olmayanlar ise borç içinde yüzüyor.

Peki ne oluyor? EYT mücadelesi güçlenip, sesimiz yükseldikçe ne yazık ki ben de hak etmediğim söylemler ve saldırıların muhatabı oluyorum.

Biz bu mücadeleyi her zaman demokratik çerçevede yürüttük, ben dahil hiçbir EYT’linin bugüne kadar haddini aşan, taşkınlığa varan tek bir hareketi görülmemiş, duyulmamıştır. Bizler yaptığı mitinglerde çöp bırakmamak için mitinge çöp poşeti ile gelecek kadar saygın bir kitleyiz.

Ama sanırım hiç konuşmayıp, susmamız isteniyor. Ülkemin yöneticilerine yani muhataplarımıza karşı hiçbir zaman saygı sınırlarını aşan bir davranış sergilemedim, sergilemem. Her zaman bizi bizden dinleyin deyip, randevu alma çabası içinde oldum, fırsat buldukça dosyalarımızı arz ettim.

Ancak EYT’lilerin bu haklı mücadelesinde sesleri yükseldikçe, bana karşı yapılan karalama ve yıpratma politikaları da ne yazık ki arttı.

Konuları çarpıtarak ve çeşitli algılar üreterek, benim 38 yaşında olduğumu söyleyerek, sergilemediğim davranışları sergilediğim algısı üretilerek; güçlü etki alanımız, birlik beraberliğimizin hedeflendiğini benim gibi EYT’li kader arkadaşlarımızın da anladığını biliyorum.

Ve diyorum ki;

Bana karşı yapılan bu hareketlerin nedeni EYT’ın bu haklı mücadelesinde ürettiği büyük enerjidir.

Haklıyız!
Yılmayacağız!
Yılmayacağım!
Bölünmeyeceğiz!
Kazanan olmak için,
Devletimizin bize tanıdığı demokratik haklar ve saygı çerçevesinde mücadelemize azimle devam edeceğiz.

Bu mücadelede emeği geçen her bir kader arkadaşıma tekrar teşekkür ederim.” dedi.

AK PARTİ’DEN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’nde farklı illerin 60 milletvekiliyle kahvaltıda bir araya geldi. Milliyet’in haberine göre, ikinci toplantı yarın İstanbul’da düzenlenecek.

Söz konusu toplantıda milletvekillerinin, Suriyeliler meselesinin yanı sıra ekonomide yaşananlar ve EYT konusu hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Söz konusu İstanbul seçimi hakkında tespitleri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan;

“İstanbul ve Ankara’da kazandıkları şey, belediye başkanlığı. Belediye meclisleri elimizde. İstanbul seçimlerinin üzerinde etkili olan pek çok başlık vardı.

Bu bir genel seçim değil, oraya takılıp kalmayın. Yeteri kadar yönetim iradesi belirleyemeyecekler” dediği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

Sezaryen doğumlar yasaklandı

Sezaryen doğumlar özel hastanelerde ve tıp merkezlerinde yasaklandı. Doğal doğum mu sezaryen doğum mu atık …

Sınırsız Hosting