Gaziantep’de depremde İYİ Parti ilçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşi hayatını kaybetti. Nurdağı’nda İYİ Parti ilçe başkanı depremde öldü. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, Gaziantep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşinin meydana gelen depremde hayatını kaybettiğini duyurdu.
Bünyamin Tek ve eşi Nurdağı’nda depremde öldü. Gaziantep’te depremde ölenlerin isimleri belli oluyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Toplam itibarıyla 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve bin 710 yıkılan bina var.”
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 284 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 323 kişi yaralandı. Yıkılan bina sayısı ise son belirlemelere göre bin 710.
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Gaziantep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşinin depremde hayatını kaybettiğini duyurdu. Kavuncu, “İYİ Parti’mizin Gaziantep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve kıymetli eşini maalesef depremde kaybettik. Merhum Başkanımıza ve eşine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.
GAZİANTEP KALESİ DE YIKILDI
Depremde Roma döneminde gözlem amaçlı inşa edilen Gaziantep Kalesinin surları da yıkıldı. Seferpaşa Mahallesi Naip Hamamı Sokakta bulunan Gaziantep Savunma ve Kahramanlık Panoraması Müzesi olarak kullanılan kalenin taş bloklardan yapılan surlarının bir bölümü ile çevresindeki istinat duvarının yıkıldığı görüldü.