Ana Sayfa / Ekonomi / Garson bahşişine vergi mi?

Garson bahşişine vergi mi?

Hükümet kasayı boşaltınca nereden nasıl vergi toplayacağını bilemez oldu son olarak kurye ve garsonların bahşişine göz dikilmişti. Mehmet Şimşek, ekonomiyi iyice krize soktu devletin çarkları dönmez oldu vatandaşın son kuruşunu da vergi olarak almak istendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Motokurye gelirlerine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz. Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Garson bahşişinden vergide geri adım. Türkiye ekonomik olarak diz çökmek üzere kasa boşaldı vergi yükü artacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz” dedi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

– Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz. Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz.

– Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye (Katma Değer Vergisi) tabi olmayacak.

İlginizi Çekebilir

TOFAŞ üretime ara veriyor

Otomotiv sektöründe alarm zilleri. Otomotiv devleri kepenk indiriyor. Türk otomotiv defi Tofaş, Bursa fabrikasında planlı …

Sınırsız Hosting