İsmail Hakkı Erdem kendini astı. İsmail Hakkı Erdem neci, nereli ve kim? Resmi bir kurumda şube müdürü olarak çalışırken Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Terkinler çetesine yönelik operasyonda tutuklanan İsmail Hakkı Erdem, tek kişilik hücresinde kendini astı.
Operasyon kapsamında İnegöl’de bir eve yapılan baskında çamaşır yıkama ve kurutma makinelerinin içinde 2 milyon TL ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 1540 euro, 5 bin dolar, 410 gram altın, 21 milyon TL değerinde yazılı senet, 330 tapu senedi, 410 çek, 71 çek koçanı, 475 boş senet, 8 senet koçanı, 45 cep telefonu, 5 dizüstü bilgisayar, 4 tablet bilgisayar, çok sayıda sim kart, USB bellek ve doküman bulundu. Jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınıp Bursa’ya getirilen çete üyelerinin, MASAK ile iletişime geçilerek başlatılan çalışma sonucunda 6 milyar TL değerindeki mal varlığına da el konuldu.
Gözaltı süresi uzatılan çete üyelerinin işlemleri dün tamamlandı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından 3 şüpheli serbest bırakılırken, aralarında çete lideri Nazi Terkin’in (57) de olduğu 32 şüpheli Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleri tarafından adliyeye götürüldü. Savcılık sorguları sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden çete lideri Nazi Terkin, oğulları Erkan Terkin (33) ve Mehmet Terkin (28) ile Esat Kartal, Cemil Kartal, Osman Ceylan, Cahit Barışer, İsmail Hakkı Erdem, Akın Badın, Harun Yılmaz, Osman Kartal, Kenan Yürekli, Ali İhsan Özalp, Zeki Balcı, Yunus Demirdağlı, Tarkan Güzel, ‘Tefecilik’, ‘Yağma’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘İnsan ticareti’ suçlarından tutuklanıp Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi, 9’u adli kontrol şartıyla olmak üzere 16 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Bu arada, resmi bir kurumda şube müdürü olarak çalışırken operasyon kapsamında tutuklanan İsmail Hakkı Erdem’in dün gece koyulduğu Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde, tek kişilik hücresinde kendini astığı belirtildi.