Ana Sayfa / Manşet / Pegasus uçağı nasıl düştü?

Pegasus uçağı nasıl düştü?

Sabiha Gökçen Havalimanı uçak kazası, Pefasus uçağı nasıl düştü, nasıl parçalandı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeye çalışan İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayoları’na ait uçağın pistten çıktığı belirtildi. Uçağın ağır hasar aldığı kazada uçaktan alevler yükseldiği görüldü. Alevlerin kısa sürede söndürüldüğü açıklanırken havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatıldığı belirtildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 1-2 kişinin durumunun ağır olduğunu, toplam 120 kişinin yaralandığını ifade etti. Yerlikaya, uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun bulunduğunu söyledi. Öte yandan savcılıktan yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Pegasus Uçağı kazası 5 şubat 2020. Bu 2020 nasıl bir sorusu. Sabiha Gökçen’de Pefasus uçağı nasıl kaza yaptı kaç kuşu yaralandı bilgisi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeye çalışan içinde 177 kişinin bulunduğu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayoları’na ait uçak pistten çıktı.

Kaza sonrası alanda inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı;

*Uçak 30 metre yükseklikten yola düştü ve 50-60 metre sürüklendi. 175 yolcu, 2 bebek ve 4 mürettebat ve 2 pilot vardı.

*120 yaralıyı hastanelere taşıdık. Bütün ekipler yaralılarımızı kurtarıp hastanelere sevk ediyor.

*Bir iki yaralının durumu ağır, onların dışında herkesin durumu iyi.

BAKAN TURHAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeye çalışan 177 yolculu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolarına ait uçak pistten çıktı. Uçağın ağır hasar aldığı kazada yaralanan 52 kişi hastaneye kaldırıldı.

BAKAN TURHAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yaşanan bu kaza, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Sabiha Gökçen’le ilgili dün yaptığı açıklamayı akıllara getirdi.

Sabiha Gökçen’de trafiğin arttığını ve bir pistin de çok yorulduğunu ifade eden Turhan, şu ifadeleri kullanmıştı;

*Sabiha Gökçen’deki pist imalatımız devam ediyor. Bu yılın sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Sabiha Gökçen’in trafiği de arttı.

“BU PİSTİMİZ ÇOK YORULDU”

*İstanbul’un trafiği de giderek artıyor ancak Sabiha Gökçen’de bir pistimiz var. Bu pistimiz çok yoruldu. Uçuşların olmadığı saatlerde gece hemen hemen her gece piste bakım yapılıyor.

*İstanbul Havalimanımıza frekans tahsisi istekleri olduğu gibi, buraya da uçuş talepleri var ancak biz bunu yeni pistin yapılmasına kadar şimdilik durduruyoruz.

*Eski pisti de bakıma alacağız. Onun için şu anda buraya yeni frekans vermeyi durdurduk.

İlginizi Çekebilir

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu neci, kim, nereli?

Yeni Sağlık bakanı aslen nereli, neci ve kim? Prof. Dr. Kemal Memişoğlu neci, kim, yaşı, …

Sınırsız Hosting