Çernobil Rusların eline geçti Putin’in hedeflerinden biri olan Çernobil Nükleer santrali Rus askerlerin kontrolüne geçti. Ruslar Çernobil’de ne arıyor gizlenen ne? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sabah saatlerinde verdiği emirle Rus birlikler Ukrayna’ya işgal başlatırken, Ukrayna’nın doğusundan ilk toprak kaybı haberi geldi. Herson bölgesinin, bundan böyle Ukrayna’nın kontrolü altında olmadığı açıklandı.
Ruslar Çernobil Nükleer Santralini ve çevresini ele geçirdi işgal etti. Ukrayna-Rusya savaşında, Putin’in istediği noktalar işgal ediliyor. Rusya ile Ukrayna arasında sabah saatlerinde Rus birliklerinin Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan çatışmalar şiddetlendi.
Zelenskiy’in danışmanı, Ukrayna’nın neredeyse tüm sınırı boyunca Rus güçleriyle çarpıştığını ve Sumy, Karkiv, Herson, Odessa bölgelerinde ve Kiev yakınlarındaki bir askeri havaalanında şiddetli çatışmalar yaşandığını açıkladı.
Ukrayna’nın güneyindeki Herson kenti resmi idaresinden yapılan açıklamada, bölgenin artık Ukrayna’nın kontrolü altında olmadığı belirtildi.
LİMAN KENTİ MARİUPOL, ATEŞ ALTINDA
Ukraynalı yetkililer, liman şehri Mariupol’un da ağır ateş altında olduğunu ve bölgede yüzlerce patlamanın meydana geldiğini duyurdu.
RUS ASKERLERİ ÇERNOBİL’İ ELE GEÇİRDİ
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danulmanı Mikhail Podolyak, Çernobil nükleer santralinin Rusya ordusu tarafından ele geçirildiğini açıkladı.
Podolyak, “Rusların tamamen anlamsız saldırısından sonra Çernobil nükleer santralinini güvende olduğunu söylemek artık mümkün değil. Bu durum, Avrupa’daki en ciddi tehditlerden birisidir” dedi.