Ana Sayfa / Sağlık / Şuayip Birinci neci, nereli ve kim?

Şuayip Birinci neci, nereli ve kim?

Şuayip Birinci aslen nereli yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. Fahrettin Koca yerine Sağlık Bakanı olan kim sorusu. Şuayıp Birinci, Yeni Sağlık Bakanı olarak adı geçen isimler arasında. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifasına ilişkin dedikodular sosyal medyada hızla yayılırken, Şuayıp Birinci’nin hayatı kariyeri merak konusu oldu. Peki Doç. Dr. Şuayıp Birinci kimdir, kaç yaşında, nereli, önceki görevleri neler? Doç. Dr. Şuayıp Birinci yeni Sağlık Bakanı mı olacak?

Dr. Şuayip Birinci aslen nereli, kaç doğumlu, mesleği ve kimdiri aranıyor. Sağlık Bakanı değişiyor Fahrettin koca yerine Şuayip Birinci geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden ayrılma isteğiyle gündemde olan isim: Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, kulislerde Bakan Koca’nın muhtemel halefi olarak konuşuluyor. Söz konusu çıkan iddilar üzerine “Doç. Dr. Şuayıp Birinci kimdir, kaç yaşında, nereli, önceki görevleri neler? ” soruların yanıtları merak konusu oldu.

ŞUAYIP BİRİNCİ YENİ SAĞLIK BAKANI MI OLACAK?

Kulislerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden ayrılacağı konuşuluyor. İddialara göre Bakan Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görevden ayrılma isteğini bildirdi ve bu istek Erdoğan tarafından kabul edildi. Yeni atamanın an meselesi olduğunu söyleyenler kadar AK Parti’nin Kızılcahamam kampından sonra yapılacağını söyleyenler de var. Bu gelişmeler olurken olası bir görev değişikliği halinde bir kişinin adı ön o-plana çıkıyor: Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci.

MESLEK HAYATINA 1998’DE BAŞLADI

Doç. Dr. Şuayıp Birinci, 1973 Rize doğumlu. Rize ve Trabzon’da eğitim hayatına başlayan Birinci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladıktan sonra liderlik ve küresel girişimcilik üzerine yüksek lisans, sağlık kurumları yönetimi alanında da yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. Meslek hayatına 1998 yılında başlayan Şuayıp Birinci, Rize ve İstanbul’da çeşitli kamu kurumlarında hekimlik yaptı. İstanbul’daki görevleri arasında Ümraniye EA Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcılığı ve TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi’nde Genel Sekreterlik bulunmaktadır.Birinci, 2014’te Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 yılında Sağlık Bakan Yardımcılığına atanan Birinci, bu görevini 6 yıldır sürdürüyor. Birinci bakanlıkta, strateji belirleme, planlama, regülasyon ve koordinasyon gibi önemli görevler üstlendi. Sağlık teknolojileri ve yapay zeka alanında öncü çalışmalara imza atan Dr. Birinci, Teknofest’in icra kurulu üyesi ve TÜSAP’ın kurucusu ve yürütme kurulu üyesidir. Ayrıca Türksat ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

BİRÇOK AKADEMİK ESERE İMZA ATTI

HIMSS tarafından 2021 yılında dünyanın en etkili 50 sağlık liderinden biri olarak seçilen Dr. Birinci, Türkiye’nin sağlık politikaları ve yönetimi konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kitap, makale ve bilimsel çalışmaya imza atmıştır. Sağlıkta dijital dönüşüm sürecinde ülkemizin önde gelen isimlerinden biridir.

Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Şuayıp Birinci, sağlıkta milli teknoloji hamlesi, uzaktan sağlık hizmetleri, sağlıklı yaşam ve koruyucu sağlık hizmetleri gibi konularda da önemli çalışmalar yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Alanya yurtta ölü bulunan kız öğrenci

Alanya’da üniversiteli kız yurt odasında ölü bulundu. Antalya’nın Alanya ilçesinde, Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencisi, yurttaki …

Sınırsız Hosting