Ana Sayfa / İlginç / Twitter’da din ve ırkçılık kuralı

Twitter’da din ve ırkçılık kuralı

Twitter’da önüne gelen istediği inancı ve ırkı hakaret edebiliyor, aşağılayabiliyor ve düşmanlık tohumları ekebiliyordu artık o kural değişti. Twitter son değişen kurallar ve dini inancı ve ırk ile mezhep yapısını koruma kuralı getirildi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter, dini inancı temel alan ırkçılığa karşı ek kurallar yürürlüğe koyduğunu açıkladı.

Sosyal medya sahte hesaplar, karşılıklı düşmanlıklar yapılan bir platform olmaktan çıkarılıyor. Dini inançlar ve ırkçı söylem ve hakaretler artık yasaklanıyor. Sosyal medya devi Twitter bir dizi yeniliği ve kuralı hayata geçirdi. Twitter duyurduğu resmi bir açıklama ile dini inancı temel alan ırkçılığa karşı kurallarını yeniden gözden geçirdiğini ve ek kurallar yürürlüğe koyduğunu belirtti.

HAKARET VE IRKÇI SÖYLEM YASAKLANIYOR

Herkes dini inancı ve ırkına göre hareket etmekte serbesttir bir başkası bunu hakaret unsuru ve düşmanlık yayan nifak aracı olarak kullanamaz. Site, ayrıca ırkçı söylem içeren mesajlar ile ilgili şikayetleri değerlendiren uzmanlarını da daha kapsamlı bir eğitime tabi tutacağını belirtti.

“BU İNSANLIK DIŞI…”

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ana amacımız internet üzerindeki nefret söylemli tacizi engellemek. Burada önemli olan insanları aşağılayan onları farklı bir yaratıkmış gibi gösteren lisanı engellemek. Bu insanlık dışı lisan en büyük riski temsil ediyor.”

Şalom’un aktardığına göre, Twitter, nefret söylemi ile ilgili yeni kuralların kullanıcılardan gelen feedback kapsamında yürürlüğe konulduğunu belirtti. Twitter söz konusu kuralların nasıl olması gerektiği hakkında kullanıcılara soru sormuş, geçen yıl 30 ülkeden 8000 kullanıcı bu konuda fikirlerini belirtmişti.

Online nefretin gerçek ırkçı terör eylemlerine dönüşme riski birçok araştırmacı tarafından da kabul ediliyor.

2018’de Alman araştırmacıların yayınladığı Nefret Ateşini Körüklemek Sosyal Medya ve Nefret Suçu (Fanning the Flames of Hate: Social Media and Hate Crime) adlı rapora göre, sosyal medyadaki nefret gerçek hayatta şiddet eylemlerini tetikliyor.

İlginizi Çekebilir

Deprem riski en düşük iller

Türkiye deprem riski en düşük iller ve ilçeler. Türkiye’de en az deprem olan yerler ve …

Sınırsız Hosting