Ana Sayfa / Gündem / Kırmızı civa ne işe yarar, zararı, fiyatı
KIRMIZI CİVA FİYATI, NE İŞE YARAR

Kırmızı civa ne işe yarar, zararı, fiyatı

Kırmızı civa ne işe yarar, nerede satılır, tehlikesi ve bulunduğu yerler ve eşyalar bilgisi. Tokat’tan yine kırmızı civa haberi gelince herkes nedir bu kırmızı civa ve ne işe yarar fiyatı nedir diye sorgulamaya başladı. bilgikahini olarak kırmızı civa ile ilgili bilgileri, rivayetleri ve efsaneleri sizler için derledik makalemizde. 

Kırmızı civa çok zehirli bir madde bu konuda herkes hem fikir. ancak kırmızı civanın ne işe yaradığı, nerede satıldığı fiyatı ve tehlikesi ile ilgili hem bilgiler hem de efsaneler bol bol yazılıp çizilir. Ama kırmızı civa haberlerinin ardı arkası kesilmez.

KIRMIZI CİVA ZEHİR Mİ, NE İŞE YARAR?
Biyolojik silahlar ve civa her zaman bilim insanlarının ilgisini çekmiştir. 1980 yılında kırmızı cıva ile ilgili ilk haber Rusya’dan yayıldı. Çoğu ülkelerde şehir efsanesi haline geldi. İşte kırmızı cıva ile ilgili bilinmeyenler…
19. yüzyılda kırmızı cıva, ilk olarak karşımıza bir cıva iyodu olarak çıktı. Frenginin tedavisinde kullanılması için bazı ülkelerde deneylerde kullanıldı. 1913 yılında yapılan deneylerden ise bir sonuç alınamadı.1980’li yıllarda efsane haline gelen Kırmızı cıvanın Sovyetler Birliği’nin sahip olduğu uzun menzilli nükleer füzelerde yön belirleme ve hedef ülkelerden gelen radar sinyallerini kesici olarak kullanıldığı da iddia edildi.
KIRMIZI CİVA NERELERDE KULLANILIR
Kırmızı cıva sülfür vermilion adı altında kırmızı boya olarak kullanılır. Gemi teknelerinin su altındaki kısmı, bu boyayla boyanarak midye ve istiridyelerin tekneye yapışarak toplanmaları önlenir.
Cıva buharlı lambalarda kullanılır. Cıva buharlı lambalar, beyaz parlak bir ışık verir.
Ayrıca, aynaların sıralanmasında, altın ve gümüş üretiminde, tıpta tedavi maddesi olarak cıvadan faydalanılır.
Bazı elektrik devre anahtarlarının yapımında da cıva kullanılır.
Cıva, platin ve demir hariç diğer metallerle “amalgam” adı verilen alaşımlar yapar.
Gümüş, kalay, bakır, çinko ve cıva kullanılarak üretilen amalgam alaşımı dişleri doldurmakta kullanılır. Bu alaşım hazırlandığında elle şekil verilir bir durumdayken zamana bağlı olarak kısa zamanda sertleşmektedir.
KIRMIZI CİVANIN ZARARLARI
Cıvanın buharını solumak, insanlarda gelişmekte olan sinir sistemlerine zarar verir. Çoğu insan çevrede dağılmış bulunan cıva nedeniyle, dokularında eser miktarda cıva taşır.
Cıvaya maruz kalan insanın zarar görüp görmeyeceği birçok faktöre bağlı olmakla birlikte genelde zehirleyicidir.
Buharlı lambalarda kullanılan cıva buharı çok zehirlidir. Koklamak tehlikelidir.

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası son faiz kararı 25 Nisan

MB 25 Nisan faiz kararı açıklandı. Borsada merkez gazı. Piyasaların kilitlendiği faiz kararı açıklandı. Merkez …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting